Vacature: psycholoog-coach

Jij denkt, schrijft, creëert, onderzoekt en helpt mee, én coacht

natuurlijk onze leden. Zowel 1 op 1 als in groepsverband.

Kom jij ons team versterken?

Anders Kan groeit door en zoekt op korte termijn iemand (parttime, mogelijk later meer uren) die onderdeel wordt van het coach- en contentteam! Onze voorkeur gaat sterk uit naar een psycholoog of gecertificeerd coach met een psychologische of academische achtergrond. Dit omdat we - wetenschappelijke - onderbouwing erg belangrijk vinden en ons willen onderscheiden in de zee aan coaches.

 • Je denkt, werkt en handelt inclusief en vindt dat iedereen gelijkwaardig zou moeten zijn, maar erkent ook dat dat helaas nog niet het geval is. Je schuwt sociaal maatschappelijke topics niet en leert, net als wij, elke dag bij.
 • Je gelooft niet in het het maakbare perfecte leven (& je gelooft niet in de 'Law of attraction') maar wel in stuurbaarheid
 • Je bent mede aanspreekpunt voor leden in de community, waar je inhoudelijk antwoord geeft + waarbij je soms ook schakelt tussen de klantenservice, je collega-coaches en de leden
 • Je coacht mogelijk 1 op 1 op locatie (bij ons op kantoor), maar vooral online
 • Je zult in samenwerking met het contentteam meedenken en -werken aan blogs, artikelen, instagram posts, social media stories etc. Je schrijft ze op termijn wellicht ook zelf.
 • Je helpt mee met het maken van de inhoudelijke content voor ons membership Guide your Mind en mogelijk voor andere programma's
 • Je bent alert op waar het beter kan, geoptimaliseerd kan worden en werkt gestructureerd
 • Je draait in het begin samen met je collega coachgroepen, later wellicht ook zelfstandig
 • Je legt je eigen manier van werken en processen vast

  Je kan bij succes je uren uitbreiden.

Wij vragen maar geven ook veel flexibiliteit

Je zal een deel van het werk online kunnen doen en daardoor deels thuiswerken, maar bent altijd bereid naar Zwolle te komen wanneer nodig of gewenst. Je woont dan ook liefst in (of niet al te ver van) Zwolle. Is deze functie jou op het lijf geschreven en woon je iets verder weg, maar ben je wel bereid hierheen te komen? Reageer dan ook gerust.


Sommige weken is het rustig, heb je meer vrije tijd en zien je werkuren er steeds hetzelfde uit. Sommige weken zullen compleet anders en druk zijn en veel meer uren vergen. Je hoeft bij ons geen 9 tot 5 mentaliteit aan te houden.

Je bent nieuwsgierig, onderzoekend, pragmatisch en eeuwig gefascineerd door het menselijke brein en ons mentale welzijn. Natuurlijk ben je empatisch, maar ook down to earth en niet bang om liefdevol confronterend te zijn. Je hebt een enorme bron aan kennis, bent een expert in jouw vak, en bent ook 'gewoon een mens'. Uiteraard sta jij achter en kun je je vinden in de kernwaarden van Anders Kan: transparant, nuchter, inclusief en brutaal eerlijk (ook naar jezelf en ons).


Je bent productief, laat je niet snel afleiden of ontmoedigen en bent zelf ook gek op persoonlijke ontwikkeling om te blijven groeien op o.a. deze vlakken. Je bent geboren voor het coachvak, houdt van schrijven (of meedenken over de inhoud van wat het contentteam schrijft) en wil graag onderdeel van een team en bedrijf zijn. Je bent dan ook geen ondernemer (en hebt daarin ook geen aspiraties). 

Niet onderhandelbare voorwaarden:

→ Je bent en handelt inclusief, anti-racistisch en ziet (alle) mensen als gelijkwaardig.

Je blijft openstaan voor leren en verbetering op deze vlakken.

→ Je bent nuchter en hebt meer met evidence based dan met zweverigheid.

Je bent belachelijk pro-actief en zegt uit jezelf dingen als:

“Ik plan even een gesprek in met Julia, ze zit in Guide your Mind maar volgens mij heeft ze wat 1 op 1 gesprekken nodig, kan ik haar traject X opperen?"


"Ik zat er zo lekker in, ik heb gelijk vier nieuwe ideeën voor een Instagram post uitgewerkt! Ze staan op al op Drive en in Asana staat voor jou een taak om feedback daarop te leveren."


"Volgens mij moeten deze coachingcalls wekelijks gehouden gaan worden in plaats van tweewekelijks. Er is vraag naar in de community en mensen hebben er veel baat bij!"

“Zal ik vast nadenken over het framework en tijdsschema van de livedagen voor de groep van augustus?"


"Het valt me op dat de meeste mensen vastlopen bij week 9 van het programma. Wat als we daar een video voor maken en 'n extra opdracht plaatsen in de ledenomgeving? Of mensen misschien rond die tijd een persoonlijk berichtje sturen?"


"Volgens mij kan dit proces veel efficiënter. Ik zet een voorbeeld op papier."


Dit is wat je van ons kunt verwachten, en meer:


Een heerlijk team! Ons team in het kort:

 • Zwarte koffie (pre)
 • Betrokken, flexibel, ownership en autonoom
 • Brutaal eerlijk naar zichzelf en naar ons
 • Werken aan hun eigen (persoonlijke) ontwikkeling
 • Sarcastische humor
 • Op 1 lijn met de visie, missie en kernwaarden en denken mee
 • Ze staan achter mij en ons, maar ook achter de klant.

- Je wilt het liefst vast in dienst komen, maar op freelance basis is ook bespreekbaar. We beginnen met een aantal uur per week en kunnen dit uitbreiden: alles in goed overleg.


- Je kunt op kantoor komen werken wanneer je wilt. Daar is altijd een lunch op kosten van de zaak mogelijk.

- Je krijgt gratis toegang tot alle programma's en cursussen van Anders Kan, waaronder Mindshift en Guide your Mind.


Klinkt dit als iemand die jij kent? Stuur deze pagina alsjeblieft door.

Klinkt dit als iemand die je BENT? Stuur dan vandaag nog een korte mail naar krista@anderskan.nl met daarin in ieder geval:

 • Waarom spreekt dit je aan? Wat is je affiniteit met waar wij voor staan?

 • Je ervaring en achtergrond

En een enorme pré:

 • Een video van max. een paar minuten waarin je jezelf voorstelt en een stukje vertelt. (simpelweg met je telefoon opgenomen zonder moeilijk te doen)

...zodat we met je in gesprek kunnen komen over wat jij ons en wij jou te bieden hebben. We kijken er naar uit! Zet in het onderwerp van je mail iets van "Coach".