Manage je Mind | Het Fundament 

Leer hoe je kunt samenwerken met je gedachten, gevoel & gedrag om

andere (EIGEN) keuzes in het leven te gaan maken die je de resultaten geven die je wilt

Wat als je vanaf nu elke situatie die je tegenkomt in je leven in een split second zou kunnen ontleden? Je weet hoe je je ergens bij voelt, wat je gedachten erover zijn en waarom je die hebt, en wat de feiten zijn. Je weet wat je mogelijkheden zijn, welke opties je dus hebt, om hierop te handelen. Je KIEST je reactie, in plaats van dat je reactie ‘je ontglipt’. Goed, elke situatie in je leven is misschien wat veel. En je zult ook niet al je gedachten en gevoelens voor 100% kunnen ontdekken: heel veel zit diep verstopt, in je onderbewustzijn, en blijft daar ook hoe lang je hier ook aan werkt. Maar wat als je dit in de helft van je leven meer zou kunnen doen, of sneller dan het je nu lukt? Als je nu wel eens weken ergens over nadenkt en twijfelt, hoe zou het dan zijn om dat in een dag te kunnen? Wat als je meer regie zou ervaren over hoe je ergens op reageert en je geen eigendom bent van of gegijzeld wordt door je brein? Dat is precies wat we in Manage je Mind - Het Fundament gaan doen. Je krijgt van ons de tool die je de rest van je leven kunt inzetten.

Heb je het gevoel dat je al jaren dingen Anders probeert te doen, maar dat je zo'n beetje de enige bent die dat steeds niet echt lukt? Geloof me: dat ben je niet. Van minder uitstellen, liever zijn voor jezelf, die droomcarriere achterna gaan, je mening nu echt eens willen uitspreken in die vergadering, tot meer gaan sporten, meer kiezen voor jezelf, minder mopperen op en uitvallen tegen de kinderen of je partner: we hebben allemaal genoeg patronen die we willen doorbreken en dingen die we eigenlijk willen of juist niet willen, maar die echt niet zo makkelijk zijn om zomaar even Anders te gaan DOEN. 


Dat komt ook doordat je begint bij dat wat eigenlijk pas als laatst komt: je acties en je gedrag veranderen. Zolang je enkel anders probeert te DOEN, maar je fundament (je zenuwstelsel waaronder je brein) daarmee niet op een lijn ligt en je dus eigenlijk nog steeds dezelfde gedachten en gevoelens hebt als voorheen, dan zijn je nieuwe acties maar van korte duur. Echt anders gaan doen, vereist ook anders gaan denken en anders gaan voelen.

Dát creëert uiteindelijk pas een ander resultaat in je leven.

Voordat we verder gaan: deze training is géén manifestatie of andere magisch-denken-manier. We bieden je een onderbouwde, ‘bewezen’ tool aan die jou gaat helpen meer inzicht en bewustwording te krijgen in je gehele innerlijke systeem en in de algehele menselijke ervaring, wat niets zweverigs is maar juist heel .. menselijk. En nuchter. En praktisch.

Mogelijk herken je jezelf hierin:


  1. Je vermijdt ongemakkelijke gevoelens, gesprekken en acties want oh man, al die beren op de weg... (waardoor je ook niet durft te gáán voor je dromen en doelen, want wat als je faalt?)
  2. Je denkt regelmatig  ‘Waaaarom ben ik zo’ of ‘waaaaarom doe ik zo’, en je bent nu toe aan een werkelijk antwoord
  3. Je hebt al duizend keer geprobeerd meer te gaan sporten, vaker nee te zeggen, je mening te geven, nu echt eens vaker op te ruimen voordat je naar bed gaat of minder kleding te kopen en duurzamer te leven, maar bent ook iedere keer weer in je oude patronen vervallen..
  4. Je hebt misschien niet een enorm sterk zelfbeeld omdat de stem in je hoofd verre van helpend of vriendelijk is en je allerlei meningen over jezelf hoort
  5. Heb je vaak hele gesprekken in je hoofd met mensen? Bijvoorbeeld je partner met wie je woorden had, je collega die een kutopmerking maakte, wat je had moeten doen in het verkeer vanmorgen, etc... terwijl je IN die momenten niet hebt gedaan of gezegd wat je had willen doen. Dat heeft een reden! (En kan anders)
  6. Je weet niet goed wie je zelf bent en wat je nou eigenlijk echt wil, omdat je soms geen onderscheid kunt maken tussen de stem van je ouders, de maatschappij, je eikelige ex of jezelf? (En dan nog niet gesproken over niet weten hoe je je ergens bij voelt)
null

Blijven jouw dromen en verlangens onvervuld op deze manier?


Leer de absolute FUNDERING van persoonlijke groei & 'mindset'

(of eigenlijk gewoon minder sexy: 'gedragsverandering')

Men heeft het graag over “De kracht van je gedachten”. En je gedachten kunnen inderdaad krachtig zijn: vaak juist niet op een helpende manier. Je gedachten komen ergens vandaan, vaak vanuit externe factoren, en zijn niet altijd de (hele) waarheid of nuttig.

Soms zijn het gewoon brainfarts: en ook dan nemen wij mensen ze vaak bijzonder serieus. Je gedachten kunnen dan ook tevéél kracht en macht over je hebben, je kunt je volledig met ze gaan identificeren; helaas ook als je gedachten helemaal geen handige of aardige dingen over je (of over jouw plannen) zeggen.


We willen je dan ook juist leren om zicht te krijgen op al deze gedachten, waar ze vandaan komen, wat ze met je doen én hoe je met ze samen kunt gaan werken. Pas als je leert samen te werken (want je mag jezelf, zo ga je ook leren, scheiden van je gedachten, jij bent niet je gedachten en je gedachten zijn jou niet), kun je je mind beter managen EN dus jezelf beter leren kennen, je dromen gaan ontdekken en misschien wel waarmaken, en vervelende gewoontes of patronen in je leven doorbreken. 

"Een heel waardevol programma!"

MJM is duidelijk, informatief en erg praktisch. De opbouw van het programma vind ik erg helpend. Je gaat eerst tot de basis van je gedachten en dan rustig langs alles wat er aan vastzit. 


Eigenlijk heb ik aan de lopende band inzichten gehad over mijn gedachtegang en mijn gevoelens en reacties daarop.


- Paulien Provoost

"Deze training zorgt ervoor dat ik steviger in mijn schoenen sta en kalmer ben"

Tegen iedereen die twijfelt zou ik zeggen, doen! Waarom? Omdat het je heel veel inzichten oplevert voor de rest van je leven. Ik heb al een hoop gedaan aan persoonlijke ontwikkeling (cursus/boeken/podcasts) en loop al jaren bij de psycholoog (is ondertussen meer een coach geworden), maar tijdens deze training heb ik dingen geleerd die ik nog niet wist.

- Naomi Fikse

Wat je o.a. gaat leren in Het Fundament:

Hoe je kunt samenwerken met je gedachten

.. in plaats van dat ze jou de baas zijn en de regie over JOU hebben, want je kunt meer invloed op ze hebben dan je op dit moment misschien denkt (pun intended)

Hoe je je ongemakkelijke gevoelens en emoties niet langer als de pest vermijdt

(en gaat Netflixen met een bak ijs erbij), maar juist beter kunt leren (h)erkennen en toelaten, zodat je ze uiteindelijk ook meer kunt reguleren. (Waarom is dit belangrijk Janne?! omdat je emoties, of je ze nou onder ogen komt of wegduwt, van enorme invloed zijn op je gedrag. En als je 't (duurzaam) anders wil gaan DOEN, dan kun je dit stuk niet overslaan.)

Waarom je steeds dingen blijft doen die je eeeeeigenlijk anders zou wíllen doen

.. en waarom dat niet lukt (en dat soms ook oké is en soms echt enorm NIET oke is want hoe lang blijf je nog uitstellen?!) 

Hoe je andere, nieuwe resultaten in je leven kunt krijgen 

.. zónder jezelf of je hele leven om te gooien. En ja nog maar een keer: zónder schadelijke maakbare gedachten dat je je hele leven zelf creëert en dus ook de ellende over jezelf afroept. Because you're not.

Hoe je je zelfbeeld verbetert en dichter komt bij je 'echte' ik

.. door de stemmen in je hoofd die van ánderen zijn (je ouders, de maatschappij en iedereen die je ooit tegenkwam) te leren onderscheiden van die van jezelf

Welke tool jou hierbij gaat helpen en hoe je deze in je voordeel kunt gaan laten werken

.. want ik kan je niet beloven of garanderen dat je hiermee jouw droomleven creëert, maar ik kan wel zeggen dat het je vele jaren proberen-stoppen-proberen-stoppen kan besparen.
"Ben meer in staat om keuzes te maken die ik eerder had ontlopen"
Ik ben meer in staat om keuzes te maken die ik eerder waarschijnlijk had ontlopen omdat ik het gewoon te eng of moeilijk vond. Ja, je komt jezelf tegen en dat is confronterend, maar ik besef: ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen leven en geluk. En je moet zelf de knoppen besturen! -Imke Jelier
"Ik maak me nu minder druk om dingen waar ik geen invloed op heb en geniet veel meer"
"Mijn sterkere mindset zorgt ervoor dat ik beter met nieuwe ontwikkelingen of de waan van de dag om kan gaan. Zo maak ik mij minder druk over dingen waar ik geen invloed op heb en geniet ik veel meer." - Berdien Schillings

Er is je namelijk ontzettend veel aangeleerd. Eigenlijk het hele concept “Normaal” dat zich in jouw hoofd vormt: hoe je je ~hoort~ te gedragen, wat je hoort te denken vinden en voelen, wat goed of fout is, wat waar is en wat niet waar is; de basis van jouw normen, waarden, denkbeelden, opvattingen EN daarmee ook van je acties en gedragingen.

Je acties en gedragingen creëren vervolgens uiteraard, naast de intersectie met o.a. privilege en genen, veel van de resultaten in je leven. Of de ontbrekende resultaten.

Zoveel lessen, ongeschreven normen en regels, positieve en negatieve stereotypen over hoe en wat je zou moeten zijn als mens, als vrouw, als moeder ook, dat je die onbewust hebt geïnternaliseerd en 'geprogrammeerd' in je brein als de waarheid.

En uiteráárd heeft dat enorm effect op de manier waarop je denkt en wat je vindt van jezelf en de wereld. En dus ook op wat je doet, en niet doet. Hoe je leven eruitziet... of er niet uitziet.

Veel van de betekenis die jouw brein aan dingen geeft is stressvol, onaardig, emotioneel en niet-productief of helpend whatsoever. Is dat je wel eens opgevallen? Veel mensen denken automatisch negatieve dingen ergens over, of zien beren op de weg, hebben in hun hoofd al hele worstcase-scenario’s die niet per se waar hoeven te zijn of worden. Dat doet je brein niet omdat het een hekel aan je heeft, maar juist omdat het je probeert te helpen en dit hoort te doen, want niet alleen probeert het je te beschérmen, het gaat ook simpelweg een stuk sneller als je niet over alle kleine details in je leven opnieuw hoeft na te denken.

Je hoeft je niet meer steeds af te vragen of er roze krokodillen bestaan die kunnen vliegen… je brein heeft ooit al besloten dat dat niet zo is en blijft jou dat vertellen. Handig.

Maar je brein heeft ook al heel veel andere verhalen gemaakt en verbindingen gelegd tussen dingen die misschien niet waar waren, maar die je wel nu voor eeuwig op die manier blijft zien. Minder handig. 

Je brein is eigenlijk een soort onhandig hulpje in de keuken, zoals een peuter die ‘ook wil doen’, maar naast hier en daar wat rozijnen IN de kom mikt, ook een heleboel bloem en boter ernaast pleurt en eieren op de grond laat vallen.

null

Jij zal de leiding moeten nemen. De volwassene moeten zijn. Regie moeten gaan houden en net als dat je je peuter niet leiding geeft over de keuken of aan het stuur zou zetten, ook je brein niet altijd aan het stuur moeten gaan laten.

€333,-

Manage je Mind | Het Fundament

Manage je Mind | Het Fundament is de mindblowing voormodule (module 0) van KOERS, ons uitgebreide programma van A tot Z waarin je een vervuld leven voor jezelf gaat creëren mede door erachter te komen wie je bent, wat je wil en waar je voor staat. Dit is de enige module van KOERS die we los verkopen; simpelweg omdat dit IEDEREEN gigantisch kan helpen.

Je krijgt:

  • 6 video's van verschillende lengte over je gedachten, gevoel en gedrag
  • Een bomvol werkboek (>50 pagina's!) met opdrachten en invulmogelijkheden

> 3500

cursisten geholpen bij Anders Kan

10 jaar

jaar ervaring gecombineerd

> 60.000

volgers, lezers, abonnees

WIJ DOEN HET NET EFFE ANDERS

We doen geen loze beloftes en beloven je niet zomaar allerlei gouden bergen. Wij geloven bovendien niet dat je 'er' gaat komen (wherever that may be) door je rot te manifesteren en affirmaties op te zeggen. (Toch jammer he?)

Voor wie mij überhaupt niet kent: mijn naam is Janne Schuijn en ik zit inmiddels al bijna 9 jaar in dit mooie vak, schreef een (best-wel-sellend) boek, maakte verschillende programma’s waar inmiddels duizenden (wow) mensen mee geholpen werden, etc. *end humble brag*

Maar eerlijk is eerlijk: ik ben maar één persoon. Daarom werken wij met een team waaronder een psycholoog, wetenschapper die factcheckt en voor onderbouwing zorgt en gecertificeerde coaches. Bovendien hebben we integriteit, menselijkheid en eerlijkheid hoog in het vaandel staan. Er is gewoon ruimte om te ZIJN.

Ook zij zijn door ons geholpen en zeggen dit erover:

Dagmar Otten:

"Ik maak mezelf nu meer verantwoordelijk voor hoe ik leef, wat ik doe en hoe ik me voel. Ik durf meer hulp te vragen, in mijn relatie durf ik meer te zeggen wat mij dwars zit in plaats van mooi weer te spelen, en ook in mijn werk durf ik stappen te zetten. Ik ben echt veel meer gaan kijken naar wat ik kan veranderen zodat ik weer gelukkiger word!"
Mandy:

"Aangezien het bij mij op veel gebieden best wel naar wens gaat, dacht ik dat ik het niet nodig had. Toch werd ik getriggerd en ben ik na lang twijfelen alsnog gestart. Wat een goede beslissing!  Als iemand van te voren tegen me had gezegd dat ik voor deze grootse doelen zou gaan, had ik dit niet geloofd. Janne heeft ons door haar ervaring, opdrachten en voorbeelden zo fijn geholpen."

Hinke Hellings:

"Ik was echt op zoek naar mezelf, en wilde genieten van de kleine dingen. Gewoon tevreden zijn, maar ook ambitieus durven zijn en naar doelen toe kunnen werken. Dit programma heeft bij mij echt deuren geopend. Ik merk dat ik veel bewuster leef, keuzes maak en eerlijk naar mezelf kijk. Het is voor mij echt een eyeopener geweest!"

Heb je nog vragen? Ik heb antwoorden!

Meest gestelde vragen over Manage je Mind | Het Fundament

Kan ik ook meedoen als ik op vakantie ga de komende weken?

Ja, natuurlijk! Je krijgt de video's én de opnames van de live calls gewoon in je leeromgeving waarop je kunt inloggen, dus je kúnt ze bekijken wanneer het jou uitkomt. Je behoudt de toegang onbeperkt, dus je hoeft er niet per se de komende weken in te duiken.
Als jij echter iemand bent die juist graag om het live aspect meedoet en het moeilijk vindt zichzelf te motiveren, óf graag gecoacht wil worden in de live calls, zorg dan dat je in de komende weken wel vast de video's bekijkt (dat kan in 1,5 tijd) zodat we je in de calls nog kunnen coachen/helpen.

Betekent het dat als ik deze module van KOERS koop, ik ook aan de rest mee moet doen? (nee!) Zitten er addertjes onder het gras? (nope)

Je hoeft absoluut niet mee te doen aan de rest van KOERS. Sterker nog, je koopt helemaal niets van KOERS maar simpelweg deze losse training. We hebben expres deze module compleet losgemaakt van de andere modules, dus je kunt deze op zichzelf staand bekijken.

Natuurlijk doen we je wel een aanbod aan het eind, maar je bent geenszins verplicht daarop in te gaan. Geen addertjes onder het gras, dus.

Stel dat ik hierna wél mee wil doen met KOERS, dan heb ik toch eigenlijk 199 euro teveel betaald?

Nee, want je krijgt die 199 euro 'terug' in de vorm van korting op je aanschaf :-) Het geld dat je dus in deze training stopt is direct een 'inleg' op je gehele KOERS, indien je daar voor kiest! Cool he?

Wanneer komen de video's en het werkboek beschikbaar?

Alles is direct beschikbaar zodra je je aanmeldt. Je kunt de video's dus in 1 week bingen als je wil, of juist lekker de tijd nemen: jij kiest.

Hoeveel persoonlijke aandacht krijg ik (van Janne of andere coaches)?

Waarschijnlijk worden al je vragen al beantwoord in de training zelf en als je dan ergens nog niet uitkomt: in de coaching calls!

Je krijgt uiteraard geen 1 op 1 gesprekken of coaching. Dit is een van de meest toegankelijke programma's die ik heb in de zin van kostprijs, deze complete module/training incl. 2 live calls en incl. het enorme werkboek is minimaal 4 x meer waard als je het allemaal los van elkaar zou boeken. Maar ik wil dat je hierbij bent. En dat het betaalbaar is voor het gros van de mensen.

Wanneer zijn de live trainingen/Q&A's?

Als je hier niet live bij aanwezig kunt zijn geeft dat niet, want je kunt ze later terugkijken en je kunt je vragen vooraf indienen via de community. En zelfs als je maar één of zelfs geen een live call kunt bijwonen of terugkijken: de 6 video's die je ontvangt zijn dit geld al ruim X keer waard. Laat dit dus geen dealbreaker voor je zijn.

De data van de 2 live calls wordt bekend gemaakt zodra de aanmeldingen zijn gesloten.

Maar ik wil het juist alleen doen, lekker veilig van achter mn beeldscherm, anoniem...

Dat mag ook. Dan kijk je lekker de video's in je onesie op de bank en laat je je camera uit bij de live trainingen. Alles mag, alles kan. Wij zullen je nooit 'on the spot' zetten en onveilig laten voelen. Wel mag je jezelf altijd afvragen: hoe kan ik hier het méést uithalen en is dat echt als ik een enorme muur voor me houd? Of mag ik me ook kwetsbaar opstellen ondanks dat het spannend is? Jij kiest, jij bepaalt.

Wanneer wordt deze training weer gegeven? Het komt nu niet zo goed uit...

Dat weten we nog niet, maar waarschijnlijk niet op korte termijn (de laatste keer was een jaar geleden). Tussendoor kun je 'm ook kopen maar dan zonder coaching, voor de oorspronkelijke prijs van 333 euro. Ik zou dus zeggen: stap in als je denkt dat het echt wat voor jou is, want ook al komt het nu niet uit, je behoudt toegang tot al het materiaal en dat is het sowieso al waard.

Ik heb nog een andere vraag...

Mail gerust even naar team@anderskan.nl of stuur een dm op Instagram! (@janneschuijn of @anders_kan)

Meedoen met Het Fundament?

Het is het helemaal waard, ik heb nu al zoveel geleerd, en echt stappen gemaakt. 


De video's zijn fijn, de live calls zijn fijn, de coaches zijn super. Ik heb altijd veel gedachten en ik voel heel veel. Dat overweldigt me dan en ik weet niet zo goed hoe ik om kan gaan met al die gevoelens. In Manage je mind leer ik mezelf stukje bij beetje los te zien van mijn gedachten en gevoelens, waardoor ik me nu al minder overweldigd voel en ook anders kan proberen te reageren in het moment. Ik vind het fijn en veilig voelen dat het lekker online is en ik heb daardoor zelf in de hand hoeveel ik doe.


Ik ben écht heel erg blij dat ik voor Manage je mind ben gegaan, ik heb er nu al heel veel aan en ik denk dat ik er alleen nog maar meer aan ga hebben. Ik zou het iedereen aanraden (:


- Ashley