Met een opgeruimd hoofd vooruitblikken naar het nieuwe jaar [incl. podcast]
14 december 2020 

Met een opgeruimd hoofd vooruitblikken naar het nieuwe jaar [incl. podcast]

BELUISTER DE PODCAST HIER ⇓

Nu dit bizarre jaar bijna voorbij is, merk ik dat veel mensen vooral vooruit willen. En niet echt terugblikken. Ze willen zo snel mogelijk van 2020 naar 2021, in de hoop dat het volgende jaar beter is. In de hoop dat wanneer 2020 eindigt, alle ellende uit 2020 óók eindigt.
Maar als je eens écht goed kijkt naar 2020… Wat was dit voor een jaar voor jou? Was het echt alleen maar kommer en kwel? Was het crisisjaar, de intelligente lockdown(s), het aanpassen aan het nieuwe leven voor jou vooral een groot drama of zaten er ook andere kanten aan? Hoe ben jij gegroeid als mens?

We beleven dit namelijk allemaal anders.
En ik zou er graag op een andere manier met je naar willen kijken.
Niet een-, maar multidimensionaal.

Want… wat geweest is, is geweest. Dat klopt. En het is zeker belangrijk om vooruit te gaan kijken, doelen te stellen, 2021 een jaar vol hoop en groei te maken. Op het verleden heb je immers geen invloed, maar op je toekomst wel. Maar… daarvoor is wel nodig dat je 2020 ook echt kunt accepteren voor wat het is, en kunt loslaten.

Anders stap je 2021 maar met één been in. En blijft 2020 bij je hangen.
Daarover gaat mijn podcast “Net even anders naar 2020 kijken”. Beluister hieronder mijn podcast ⇓⇓

(je kunt ‘m ook vinden op Spotify of in de podcast app op je iPhone als je zoekt op “Janne Schuijn”)

Welke dingen in 2020 waren voor jou pittig?
Wat heb je geleerd uit of ván 2020? (dat kan meer zijn dan je denkt!)
Welke dingen uit 2020 waren geweldig?

Dit is belangrijk om te weten, zodat je kunt bepalen wat je wel en niet mee wilt nemen naar 2021. Dan pas kun je bekijken hoe je volgend jaar een nieuwe stap vooruit gaat maken en de jij die diep van binnen zit, kan groeien. Dat kan niet als 2020 jou terugtrekt.

Beantwoord voor jezelf deze vragen en schrijf de antwoorden op. En laat in de comments even weten wat jij een mooi of leerzaam moment vond in 2020 ✨

Zo zet je elke keer weer een stap naar meer regie over je leven. Creëer je een “Mindset op Maat” (ja, die rolde zomaar uit m’n pen… uh.. toetsenbord). ’t is tijd dat je het leven gaat rocken, niet enkel het ‘ondergaat’.

Janne

PS: Laat het me hieronder, in de reacties onder het blog, weten –> Wat was jouw mooie of leerzame moment uit 2020? Hopelijk was de podcast krachtig en behulpzaam voor je 🙏🏼 Delen in bijvoorbeeld je insta stories is ook altijd super welkom.

Over de schrijver
Oprichter van Anders Kan, auteur van het boek 'Wat nou als het ook anders kan?' (Bestseller 60 lijst + bestseller op Bol) en bekend van haar nuchtere visie op mindset en persoonlijke groei, haar blogs, podcasts & Instagram account. Naast schrijver, ondernemer en coach is Janne gewoon mama en mens.
Reactie plaatsen