Jij wil het Anders. Dat Kan.

Een leven waarin je trouw bent aan jezelf. Waarin je zelf de regie pakt en staat voor wie jij werkelijk bent en wilt zijn. Enkel met aandacht voor wat er echt toe doet. En voor wíe er echt toe doen. En of het nou over grote beslissingen gaat of misschien wel juíst die kleine dagelijkse dilemma’s; je kiest. En dúrft te kiezen. Voor jezelf en voor wat jij belangrijk vindt, zonder dat je je druk hoeft te maken over de mening van anderen. Je hebt rust in je hoofd en geniet van elke dag. Je voelt je gelukkig. ...Helaas klinkt dit voor veel werkende moeders als een utopie.

Het voelt alsof je geleefd wordt, je hebt altijd haast en je trekt zelf aan 't kortste eind. Het lijkt alsof je (het) nooit (goed) genoeg kan doen. Je voelt je te vaak schuldig en soms onzeker. Naar je kinderen en naar je partner. Naar vrienden en familie. Naar je werkgever. En het voelt meer en meer alsof je jezelf kwijtraakt. Wij geloven dat het ook anders kan. Dat iedereen een leven kan leiden dat trouw is aan jezelf, zolang je durft te kiezen. Eerlijk naar jezelf kunt zijn. En niet bang bent om te falen. 

Daarom is het onze missie moeders bewust te maken dat ze zelf de regie terug kunnen nemen. Zodat zij het leven kunnen leiden zoals zíj dat willen. 

Dagmar Otten:

"Ik maak mezelf nu meer verantwoordelijk voor hoe ik leef, wat ik doe en hoe ik me voel. Ik durf meer hulp te vragen, in mijn relatie durf ik meer te zeggen wat mij dwars zit in plaats van mooi weer te spelen, en ook in mijn werk durf ik stappen te zetten. Ik ben echt veel meer gaan kijken naar wat ik kan veranderen zodat ik weer gelukkiger word!"
Hinke Hellings:

"Ik was echt op zoek naar mezelf, en wilde genieten van de kleine dingen. Gewoon tevreden zijn, maar ook ambitieus durven zijn en naar doelen toe kunnen werken. Dit programma heeft bij mij echt deuren geopend. Ik merk dat ik veel bewuster leef, keuzes maak en eerlijk naar mezelf kijk. Het is voor mij echt een eyeopener geweest!"

Cindy:
"Het heeft mij echt uit mijn comfortzone getrokken. Het gaat zo goed nu! Ik voel me zo veel beter dan voordat ik hiermee begon. Er is nauwelijks nog stress. Ik heb weer ontdekt waar mijn grenzen liggen en durf dit ook beter aan te geven. Overall heb ik veel meer zelfvertrouwen en begin ik weer de oude Cindy te worden."

Over Janne Schuijn

Anders Kan is opgericht door Janne Schuijn (32): auteur van het boek 'Wat nou als het ook anders kan?' (Bestseller 60 lijst + bestseller op Bol)  en bekend van haar blogs, podcasts & Instagram account. Ze stond zowel met als zonder haar gezin (Felipe, 34 en Caiden, 4) o.a. in de &C, Viva, Nouveau, RTL Nieuws, Metro & Kek Mama. Al sinds 2014 coacht zij voornamelijk vrouwen op hun persoonlijke ontwikkeling. Al duizenden mensen maakten een groei door mede dankzij haar programma's en schrijfsels. Naast schrijver, ondernemer en coach is Janne gewoon mama. Of eigenlijk niet zo 'gewoon', want haar zoon heeft microcefalie: een aangeboren hersenaandoening. Ook daarover deelt ze op haar sociale kanalen, evenals de jarenlange weg naar een tweede kindje via een medisch PGT traject.

"Openheid, echtheid, en er gewoon normaal over doen... dat vind ik het belangrijkst. Dit zijn nou eenmaal dingen die voorkomen in het leven, waarom zou ik daar niét over praten? Bovendien: als er andere mensen zijn die troost of steun uit onze verhalen zouden kunnen halen, dan is dat het al meer dan waard." aldus Janne.

Lotte Nooij

Eerlijk, oprecht en open

Janne prikt goed door, weet precies te benoemen waar de pijnpunten zitten en is bovenal gewoon een ontzettend fijn mens. Eerlijk, oprecht en open. De manier waarop jij in het leven staat is heerlijk Janne, je geeft zoveel energie af dat dit aanstekelijk werkt. Ik heb dan ook heel veel van je mogen leren en ben je daar dankbaar voor. 

Ons Coachteam

Krista | Head of coaching

NOBCO gecertificeerd coach en de meest enthousiaste & nieuwsgierige spraakwaterval. Wereldverbeteraar, moeder van 2 & gepassioneerd over hoe het ook ánders kan.

Marinza | Coach

Energiek, moeder van 2, danst graag en heeft het hart op haar tong. Werkt het liefst in een joggingbroek. (En terecht.)

Jojanneke | Psycholoog-coach

Analyseert graag alle opties, rustig en nieuwsgierig. Doet een moord voor chocolade & streeft naar duurzaamheid en minimalisme. Moeder van 4. 

Ben jij de volgende...

coach of psycholoog die ons team versterkt? Laat 't ons weten op info@anderskan.nl

Wij zijn Anders Kan.

Kijk, wij doen geen loze beloftes en beloven ook geen gouden bergen. Je vindt je droomleven niet door je rot te manifesteren of enkel vision boards in elkaar te knutselen. (Toch jammer he?) Voor wie ons überhaupt niet kent: wij zijn Anders Kan. We geloven, je raadt het niet, dat het Anders Kan. Je werk, je leven, je mindset, en nog veel meer. We vonden ook dat het coachingsvak Anders kon, want eerlijk is eerlijk: één coach is maar één coach met één visie en zienswijze. Dan kan die visie nog zo bij je aansluiten, we zouden je eigenlijk altijd willen aanraden om te vertrouwen op (bewezen) competentie en diverse “multidisciplinaire” coach/psychologen. Daarom heb ik (Janne) inmiddels een team samengesteld - waar ik trots op ben - dat heeft meegewerkt aan onze programma's inclusief een wetenschapper die helpt factchecken en zorgt dat de onderbouwing klopt. Ik had deze hele alinea ook kunnen samenvatten als “Geen bullshit dus”.  🙂

Waar wij je mee kunnen helpen

Persoonlijke Coaching 1-op-1

Op een nuchtere, onderbouwde en liefdevol confronterende manier leer je o.a.:

✔️ Wie jij ook alweer bent; los van alle rollen die je vervult

✔️ Wat jouw kernwaarden, drijfveren & competenties zijn

✔️ Wat je nou eigenlijk echt wil in het leven en hoe je dat kan combineren met het moederschap

✔️ Waarom je nou zoveel schuldgevoel, twijfel, onzekerheid en/of onrust ervaart en wat je ermee kunt of moet

✔️ Hoe je autonome keuzes kunt maken die dichtbij jou staan, maar ook het beste zijn voor je gezin

✔️ Wat jouw mindset hierin voor je kan doen en hoe je de moeder én het mens kunt zijn die je wilt zijn

Online programma: KOERS

Ons meest complete programma van A tot Z! In 4 maanden tijd leer je alles over jezelf: wie je bent, wat je wil en waar je voor staat. Je leert over je bedrading, je mindset en je veerkracht. Leer hoe je gewoontes doorbreekt, erachter komt wat je belangrijk vindt, wat jouw competenties zijn én nog veel meer. Zelfinzicht, zingeving en autonome actie zijn de 3 thema's waar jij mee aan de slag gaat. Dit is het fundament dat jouw leven compleet kan veranderen. 

Elke 2 weken komt er een module vrij. Zo hebben we 9 modules ontwikkeld met elk 3 video's en verschillende opdrachten. Je kunt je aansluiten bij wekelijkse coachingcalls met onze competente coaches.

Het complete programma is online te volgen en de trainingen én de community staan op een afgeschermde online omgeving, lees snel meer: