Jouw 2021 mindset [incl. podcast]
15 december 2020 

Jouw 2021 mindset [incl. podcast]

BELUISTER HIER DE PODCAST ⇓⇓

Zoals je waarschijnlijk aan mijn blog van maandag kon zien, was ik totaal niet voorbereid op een nieuwe lockdown. (Hoe naïef ook, misschien🤷‍♀️) Wellicht zag jij ‘m wel aankomen, of was je net als ik behoorlijk overdonderd.

Nu ga ik het verder niet lang over de situatie hebben, want ik kan me voorstellen dat je juist enorm onrustig wordt van er continu om je heen over horen. Er steeds over na moeten denken. En ik zou je ook aanraden lekker je televisie uit te zetten, je nieuws-apps af te sluiten, wellicht wat minder op social media rond te hangen en vooral lekker in jezelf te keren (al is het maar voor 10 minuten, want in het geval van kinderen is dat niet altijd even praktisch #uiteigenervaring). Pak pen en papier, steek eventueel de koppen van het gezin bij elkaar, en maak een plan. Wat kun je doen? Wat heb je nodig?

In mijn vorige podcast had ik het over “Op een andere manier naar 2020 kijken” en 2021 ingaan met een schone lei. Dat kan nog steeds. Sterker nog: dat is belangrijker dan ooit. We starten namelijk het nieuwe jaar fysiek letterlijk in een lockdown. Maar mentaal hoeft dat niet.

Mentaal kan jij de regie nemen over jouw gedachten, gevoel en actie.

Misschien staat je hoofd er (nog) niet helemaal naar, of misschien ook juist wel. Hoe dan ook is het belangrijk om vooruit te gaan kijken. Hoe wil jij dat jouw 2021 eruit ziet? Wie wil je in 2021 zijn? Hoe wil je in 2021 omgaan met verandering? Hoe praat je tegen jezelf? Is dat helpend en geruststellend? Hoe wil je dealen met stress in je thuisomgeving en binnen je gezin?

Veel mensen geven op dit moment aan een perspectief op lange termijn te missen, wat ik me goed kan voorstellen. Het is lastiger om praktische doelen te stellen. Maar praktische doelen zijn nu ook het belangrijkst niet. 

Je mentale staat van zijn is nu prioriteit nummer 1.

Deze korte podcast (20 minuutjes van je tijd) gaat daar op in: “Jouw 2021 mindset”. Beluister de podcast hieronder ⇓⇓

Hoe kun je op dit moment de mindset creëren die zo hard nodig is om het hoofd boven water te houden? Ik gun het je zó om als vrouw, als moeder, niet het gevoel te hebben tekort te schieten op alle vlakken. Om houvast te hebben (aan jezelf!) en om te weten: ik heb alle tools in handen om mezelf hier doorheen te slepen en uit te kunnen kijken naar het nieuwe jaar. Ongeacht hoe die eruit zal zien.

Let me know of je dit herkent! Wat haal jij uit deze podcast? Ik hoor het heel graag in de comments onder dit artikel.

Ik ben benieuwd. Dan ga ik nu gauw aan de slag met de volgende podcast, want als je weet WIE je wilt zijn en WELKE mindset jij nodig hebt, dan is de volgende vraag natuurlijk: HOE kom je daar?

Janne

Over de schrijver
Oprichter van Anders Kan, auteur van het boek 'Wat nou als het ook anders kan?' (Bestseller 60 lijst + bestseller op Bol) en bekend van haar nuchtere visie op mindset en persoonlijke groei, haar blogs, podcasts & Instagram account. Naast schrijver, ondernemer en coach is Janne gewoon mama en mens.
Reactie plaatsen